Er zijn vele leggingen aanwezig binnen deze site. In sommige leggingen is gespecificeerd welke kaarten je moet gebruiken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

De grote Arcana - ofwel de archetype kaarten - de kaarten 1 t/m 12 - te herkennen aan slechts 2 ipv 4 symbolen.

De middelste Arcana - ofwel de zon- en maankaarten - te herkennen aan de symbolen van zon en de maan.

De kleine Arcana - ofwel de overige kaarten.

 

De leggingen zijn gerangschikt in verschillende rubrieken. Als je op een rubriek klikt, klapt deze uit.

Gangbare legpatronen

Vijf korte veelgebruikte legpatronen die goed toepasbaar zijn bij inzicht op zelfreflectie, inzicht in blokkades, inzicht in situaties en probleemstellingen.

1. Innerlijk – Uiterlijk, 4-kaart.  Wat voel ik, wat denk ik. Hoe kom ik naar buiten toe over.              

2. Pentagram  Plus, 6-kaart. Hoewel een beperkte legging geeft dit legpatroon helder inzicht in situaties.

3. Het Keltische Kruis, 10-kaart. Geeft ruim inzicht in opgebouwde zaken, situaties uit het verleden en drijvende krachten voor toekomstig handelen.

4. De Blokkadelegging, 8-kaart. Geeft inzicht en oorzaken van blokkades en geeft adviezen hoe ermee om te gaan.

5. De Zevenkaartlegging, 7-kaart. Geeft inzicht in verleden, heden en toekomst. Geeft de problematiek weer ; wat is er aan vooraf gegaan, hoe kan ik er lering uit trekken, hoe gaat het verder. 

Bijzondere legpatronen

Zes legpatronen die een bredere kijk geven op je gevoel, je handelen, je gezondheid en je inzichten.

1. Het Chakra legpatroon, 10-kaart. Geeft inzicht in jezelf of een andere persoon met betrekking tot elementen van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

2. De Kabbelistische Kruismethode, 13-kaart.  Het legpatroon geeft inzicht in omstandigheden in verleden, heden en toekomst te samen met de opvattingen en houding van andere betrokkenen.

3. Het Kruis van Bestemming, 13-kaart.  Het legpatroon geeft kennis over jezelf of over een ander.  Geeft inzicht in motivaties, mogelijkheden en belemmeringen.

4. Het Ankh legpatroon, 10-kaart. Deze legging geeft inzicht in de ontwikkeling van je levenskracht. instinctieve vaardigheden, mogelijkheden, motivaties.

5. Jouw zesde Zintuig, 2-kaart.  Als je in de media iets ernstigs leest of hoort, pak dan twee symbolonkaarten en vraag je af wat de dadermotieven zijn.

6. Een ontdekkingsreis,12-kaart.  Hoe groot is de blinde vlek van kinderen ten opzichte van hun ouders na het verlaten van het ouderlijk huis?

 

Uitgebreide legpatronen

Zes legpatronen die op diverse gebieden wat ruimer inzicht geven in communicatie, keuzes, te nemen beslissingen.

1. De Gouden Dageraad,15-kaart. Dit legpatroon geeft inzicht in keuzes en beslissingen die moeten worden gemaakt.

2. Eenentwintig kaartlegging, 21-kaart. Het legpatroon dat ruim inzicht geeft in het verleden, het heden en de toekomst op gebieden als het functioneren, het huiselijke leven en verwachtingen.

3. Het Scherp van de Snede,De legging van het zwaard  10-kaart. Het legpatroon geeft inzicht in je communicatie in relatie tot je directe  omgeving.

4. De Levensreis, 13-kaart. Deze legging geeft inzicht en inventarisatie van verleden, heden en toekomst. Geeft ook inzicht in kwaliteiten en tekortkomingen. Deze legging is een persoonlijke spiegel.     

5. Het Johari legpatroon12-kaart. Dit legpatroon geeft inzicht in jouw zelfkennis: wat is je blinde vlek? Wat is alleen bekend bij anderen en niet bewust bij jezelf? 

6. De Pyramide, 22-kaart. Dit legpatroon geeft inzicht in de binnen- en buitenkant van je psyche.

 

Symbolon legpatronen

 

Symbolon leggingen. Legpatronen uit het boek “Symbolon, Spel der Herinneringen”. In dit boek staan twaalf mooie legpatronen. Voor het duiden van deze  legpatronen is gebruik van het Symbolonboek noodzakelijk. Bij deze duidingen wordt gebruikt gemaakt van de A-B-C beschrijvingen uit dit boek. (de situatie, de weg, de uitkomst). Bij al deze legpatronen worden alle kaarten gebruikt.
  
Titel
Draaiboek des levens
De Quantumsprong
Mnemosyne
Het Symbolon
Persephone
De Burcht van de ziel
Skylla en Charybdis
Het Pentagram
De Gordiaanse knoop
De reis van de helden
De Januskop
Dat ben jij